Veelvoorkomende gevaren en gevaren bij kitesurfen

Kitesurfvakanties worden tegenwoordig steeds epidemischer. De extreme sport kitesurfen begint stilaan in populariteit toe te nemen, aangezien de sensatie van het berijden van golven terwijl je tegelijkertijd vliegeert een groot aantal sportliefhebbers over de hele wereld lijkt aan te trekken. In korte tijd is het aantal kitesurfers in verschillende kustgebieden van verschillende landen aanzienlijk toegenomen.

Deze sport lijkt veel op snowkiten en watersurfen en maakt gebruik van een kiteboard – net als een surfboard maar korter in lengte, en een opblaasbare vlieger die Strand Scheveningen kite aan het board is bevestigd. De surfer verbindt de vlieger en het bord terwijl hij zich een weg baant in de diepe zee, terwijl hij tegelijkertijd zorgt voor veel wind die door de vlieger wordt gecreëerd. De vlieger is in staat om zijn eigen wind te creëren terwijl hij geleidelijk de zee in gaat.

Sommige overwegingen met betrekking tot deze sport zijn echter alle gevaren en risico’s. Wind- en zeecondities zijn van het grootste belang bij het besluit om aan deze sport deel te nemen. Het wordt daarom aanbevolen dat beginners vooral kitesurfcursussen volgen om op de hoogte te blijven van de standaardprotocollen, te nemen veiligheidsmaatregelen in geval van noodsituaties en het voorkomen van gevaren.

Geloof het of niet, kiteboarden is gemakkelijk te leren en gemakkelijk te doen. Kiteboarders kunnen over het algemeen in een paar sessies leren rijden, en door een harnas en krachtregeling op de juiste manier te gebruiken, kunnen ze urenlang rijden zonder echt moe te worden. Dus als het gemakkelijk is, waarom dan lessen nodig?

Het gebruik van de vlieger is alsof je voor het eerst op een krachtige motorfiets rijdt, het maakt niet uit, tenzij je hem per ongeluk te veel gas geeft. Hoewel de vlieger gemakkelijk te besturen is, kan vliegen zonder al te hard te trekken en soms heel gemakkelijk te hanteren lijkt, is er altijd een ongelooflijke hoeveelheid kracht beschikbaar (kiteboarding-vliegers zijn ontworpen om rijders meer dan 12 meter de lucht in te lanceren) , en het is tijdens die eerste paar uur dat je een vlieger gebruikt dat je een instructeur nodig hebt om je te helpen veilig te leren hoe je toegang kunt krijgen tot die kracht zonder uit de hand te lopen.

Met de juiste begeleiding kan een persoon snel het stapsgewijze “hoe” leren om de vlieger op te zetten en aan de slag te gaan, evenals hoe hij veilig met de vlieger moet omgaan als hij in de lucht is en hem moet landen als hij klaar is. Na slechts een paar oefensessies onder toezicht, zijn de meeste nieuwe rijders bekwaam genoeg in het besturen van de vlieger en kunnen ze erachter rijden! En met zoveel vermogen binnen handbereik zijn de rijmogelijkheden eindeloos. Kiteboarders kunnen heen en weer rijden naar waar ze begonnen, bovenwinds of benedenwinds overstag gaan zoals zeilboten, en alles berijden van kiteboards, surfboards en wakeboards in alle vormen op het water; tot snowboards en ski’s op besneeuwde vlaktes of heuvelachtig bergterrein; tot skateboards, offroad-skateboards en buggy’s over de grond. Er is geen limiet aan wat of waar je achter een kite kunt rijden.

Hoewel ongecompliceerd en relatief gemakkelijk te leren, zijn in de kiteboardsport een paar sessies met een professionele coach niet alleen een goed idee, maar moeten ze ook als verplicht worden beschouwd als je leert om veilig de immense kracht van een kiteboarding-vlieger te gebruiken om je over te trekken water, sneeuw of land.

AirPadre Kiteboarding is een geweldige bron voor kiteboarders over de hele wereld, met tonnen geweldige uitrusting, bekwaam personeel en een van de beste kiteboard- en kitesurflocaties ter wereld op South Padre Island, Texas.

Het is te allen tijde noodzakelijk om de weersomstandigheden van uw kitesurfgebied te controleren. Windomstandigheden hebben de neiging om zo vaak te veranderen dat u moet weten wat er overal om u heen gebeurt. Dit is een heel belangrijk aspect om te onthouden, aangezien de conditie van je kite grote invloed kan hebben op de manier waarop je manoeuvreert.

De omstandigheden op zee zijn ook van groot belang bij kitesurfen. De getijdencondities zijn zeer variabel. Gewoonlijk kan een matige opeenvolging van een paar grote golven de kitesurfer de voldoening geven van een geweldige rit. Bij verschillende gelegenheden kan het optreden van enorme golven zelfs de best gebouwde atleet ten val brengen, dus het is goed aan te raden dat iedereen zich aan beperkingen houdt wanneer de omstandigheden niet bevorderlijk zijn.

Kennis van wat te doen in noodsituaties is een absolute must. Kitesurflessen omvatten normaal gesproken zwem- en ademhalingstechnieken die nodig zijn voor het geval de kitesurfer midden op zee een ongeluk krijgt. Men moet ook goed geïnformeerd zijn om te onderscheiden welke zeedieren schadelijk zijn voor de mens bij toevallige ontmoetingen tijdens het surfen.

Door constant te oefenen en een goede gezondheid te hebben, kan de kitesurfer ver komen in deze sport, maar het is ook van vitaal belang dat u de nodige preventietraining en -technieken volgt om ernstige verwondingen en slachtoffers tijdens uw wateractiviteiten te voorkomen.

 

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.